Training en coaching

Iedereen heeft recruiting vaardigheden in zich! Wat als al jouw medewerkers bijdragen aan het werven van nieuwe collega’s? De beste mensen komen vaak via via. Enthousiasmeer en geef jouw medewerkers de recruitment kennis die ze nodig hebben om die oude studiegenoot of buurman ook bij jullie club te halen. In een dagdeel laat ik zien dat recruitment op een simpelere manier kan en dat het leuk is om bij te dragen aan het werven van nieuwe collega’s. Deze training is dus geschikt voor zowel de HR-afdeling als een organisatie die gewoon leuke nieuwe mensen bij hun team willen hebben.

KOSTEN

Vanaf €750,-

Tijdsduur

In overleg

Hoe werkt dat dan?

Kies wat het beste past binnen jullie organisatie: een training, coaching of inspiratie sessie. De keuze is afhankelijk van het aantal medewerkers die je wil betrekken in je recruitment. Bij een coaching spreken we een vaste frequentie af hoe vaak ik de recruitment collega maandelijks zie en spreek. De training sessie is een dagdeel met je team. Een inspiratie sessie kan al geboekt worden vanaf 30 min. 

Intake & Start

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken we een plan om een leuke interactieve ochtend of middag neer te zetten voor de collega’s. Wie werken er binnen jullie organisatie en welke mensen zoeken we erbij? Ook is het belangrijk hoe je het thema recruitment levend houdt op een leuke manier! Mogelijkheden zijn er al vanaf 4 medewerkers tot aan 10 medewerkers. Meer mensen? Bekijk dan de mogelijkheden voor een inspiratiesessie. Ben je nieuw in het recruitment vak of ga je recruitment naast je huidige takenpakket oppakken? Dan is een 1-1 coaching abonnement een geschiktere optie.

Inspiratie

Tijdens de training gaan we niet alleen in op de belangrijkste succesfactoren van recruitment, maar ook op vragen en persoonlijke casussen van medewerkers. Zit je even vast? Ik weet altijd weer nieuwe manieren om je recruitment leven in te blazen. Na een training is het mogelijk dat ik ook een online werkboek ter beschikking stel. Hierbij kan je jouw eigen recruitment input beoordelen en krijg je inzicht in waar je recruitment proces voor verbetering vatbaar is.

Evaluatie en optimalisatie

Om een blijvende boost te geven aan je recruitment, zorg ik altijd dat je na de training of coaching een aanvalsplan hebt om komend jaar verder mee aan de slag te gaan. Dit kan van een recruitment referal programma tot aan een recruitment marketing plan zijn en alles ertussenin. Alles wat ik doe is maatwerk en hierin is persoonlijk contact de leidraad.

Betere Rekrutering Begint Hier

Onze succesformule uitgelegd in 3 stappen

Klanten over Recruiter in huis

Vragen over REcruiter in huis?

Of je nu nieuw bent in de wereld van recruitment of gewoon nieuwsgierig bent naar onze unieke aanpak, we zijn er om helderheid te bieden

Ik ben natuurlijk niet de enige recruiter in de regio, maar ik ben wel uniek door mijn allround kennis. Naast de sourcing, werving en selectie, adviseer ik ook op het gebied van recruitment marketing, (her)schrijf ik je vacatures en begeleid ik sollicitatiegesprekken. Hoewel ik één keer per week bij jullie in huis zit, ben ik fulltime betrokken bij en bereikbaar voor jullie organisatie.

 

Of je nu een start-up, een gevestigd MKB of een grotere onderneming bent, ik heb ervaring in bijna alle branches en maak ik altijd een aanpak op maat. Dit is mogelijk door mijn ervaring van start ups tot een corporate. Mijn favoriete bedrijven hebben een grootte tussen de 10 en 200 medewerkers.

Zeker! Ik bied mijn expertise aan voor zowel individuele vacatures als voor bedrijven die meerdere vacatures willen invullen. De meeste klanten kiezen ervoor dat ik met één of twee vacatures per maand aan de slag ga.

Elke samenwerking begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie op locatie. Hieruit volgt een voorstel en eerste scan van de potentie op de arbeidsmarkt. Vaak kan ik binnen 2 weken al aan de slag voor jullie. De eerste resultaten volgen meestal al na de 1e maand! Transparantie en resultaat staan voor mij voorop. Zodoende biedt ik mijn klanten een realtime inzicht in de potentiële kandidaten op de arbeidsmarkt aan.